peloponnhsostv.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΙΔΕΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Η αλήθεια για το Γυμνάσιο Λουτρακίου 

Katagrafi 365x244
Κοινοποίηση

«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, αφού δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ΄λεγαν»

Μεγάλο θέμα προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιοι στα social media, για τους δικούς τους λόγους, αλλά η αλήθεια δεν αργεί να φανεί. Σε ότι αφορά το Γυμνασιάρχη, σας ενημερώνουμε ότι δέχθηκε δεκάδες οχλήσεις από το Loutrakiblog.gr αλλά ποτέ δεν απάντησε στα τηλεφωνήματα. Επικοινωνώντας με την καθηγήτρια κ. Τέρψη Καταπόδη, την ενημερώσαμε ότι θέλουμε να κάνουμε επιτόπια αυτοψία για την ανάδειξη των προβλημάτων, της ζητήσαμε να τον ενημερώσει και να μας καλέσει αλλά ο κ. Διευθυντής και πάλι δεν επικοινώνησε.

Σε μια ύστατη προσπάθεια, επικοινωνήσαμε επανειλημμένως με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Κών/νο Μίχα, από τον οποίο ζητήσαμε να παρέμβει για να συναντηθούμε και να συζητήσουμε τα όποια προβλήματα με το Γυμνασιάρχη. Δυστυχώς και πάλι η προσπάθεια ήταν άκαρπη ..

Εκπληκτοι είδαμε μετά από όλα αυτά, ότι ο Γυμνασιάρχης κάλεσε άλλο κανάλι από την Κόρινθο για να αναδείξει το θέμα στη διάσταση που εκείνος ήθελε προφανώς!! 

Οι διάφοροι «κατήγοροι» λοιπόν που έσπευδαν να δηλητηριάσουν με ψέματα μέσω του διαδικτύου, χωρίς γνώση ούτε καν για τα ίδια τα προβληματα-θέματα, στάθηκαν μεν στα προβλήματα που ανέδειξε ο γυμνασιάρχης …. και πείστηκαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά δεν στάθηκαν στα ουσιαστικά θέματα που αναδείχτηκαν στο βίντεο του δημοσιογράφου, δηλαδή στα θέματα παιδείας, έλλειψης καθηγητών Νοέμβριο μήνα και της συμπεπριφοράς ορισμένων καθηγητών. Αν δείτε στο βίντεο του καναλιού, η μικρή μαθήτρια αυτά αναδεικνύει πρωτίστως, τα προβλήματα με τους καθηγητές, που επιμελώς αποσιωπήθηκαν και από το δημοσιογράφο και από τον κ. Νανόπουλο και από τους γραφιάδες του Facebook.

Eχει δε, απόλυτο δίκαιο ο Αντιδήμαρχος Σάκης Παπαθανασίου, που είπε ότι ο βασικός λόγος της περσινής κατάληψης ήταν η ακραία συμπεριφορά καθηγητή και αυτός ήταν ο λόγος που ξεσηκώθηκαν και οι γονείς. Πρώτο αίτημα των μαθητών ήταν αυτό. Η απομάκρυνση του καθηγητή από το σχολείο, ενώ είχαν φτιάξει  πλακάτ με συνθηματα για το περιστατικό. Λουτράκι: Καθηγητής γυμνασίου χτύπησε μαθητή και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Eπικοινωνήσαμε τότε με τους μαθητές του 15μελούς, συνομιλήσαμε μαζί τους, συνομιλήσαμε με γονείς και είμασταν εκεί, μαζί με τα παιδιά, μέρα και νύχτα! Γράψαμε στο άρθρο μας τότε:

«Έξαλλη είναι η μαθητική κοινότητα και οι γονείς του Γυμνασίου Λουτρακίου για την αδικαιολόγητη και ακραία συμπεριφορά του καθηγητή.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε αναφορά για το περιστατικό στην Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, η οποία θα συνεδριάζει για το θέμα»

Το περιστατικό με την ακραία συμπεριφορά του καθηγητή και το ρεπορτάζ μας, έγινε σούσουρο στα αθηναϊκά κανάλια, τα αθηναϊκά ραδιόφωνα και όλα τα sites πανελλαδικά, ενώ παράλληλα είχε συνεδριάσει εκτάκτως και η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Ομως ο κ. Νανόπουλος, δεν θέλησε να μας καλέσει για να δημοσιοποιήσει τις καταγγελίες του, γιατί εμείς γνωρίζουμε.   Ξέρουμε ότι οι εικόνες που παρουσίασε πίσω από το σχολείο, είναι χώρος που ουδέποτε είχαν πρόσβαση οι μαθητές.

Ξέρουμε ότι οι φωτογραφίες από την περσινή κατάληψη με το πλακάτ «αν δεν μας αγαπάτε να φύγετε» που έδειξε εμφανώς «συγκινημένος για τα παιδιά μας»  δεν αναφέρονταν σε κάτι άλλο, αλλά στη συμπεριφορά ορισμένων καθηγητών, που ειρωνεύονται, χλευάζουν τα παιδιά, αλλά πρωτίστως στον καθηγητή που είχε σπρώξει το θρανίο και είχε χτυπήσει ένα 13χρονο μαθητή. Aυτά δεν απασχόλησαν κανένα «ευαίσθητο», ενώ παρουσιάστηκε  διαστρεβλωμένη η αλήθεια από το Διευθυντή. Γιατί άραγε;;

«Σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου, προχώρησαν σήμερα το πρωί, οι μαθητές του Γυμνασίου Λουτρακίου.
Εξ αφορμής του περιστατικού με τον καθηγητή ο οποίος χτύπησε 13χρονο αγόρι εν ώρα μαθήματος (Διαβάστε το άρθρο Λουτράκι: Καθηγητής γυμνασίου χτύπησε μαθητή και τον έστειλε στο νοσοκομείο)

και την πρόθεση αποσιώπησης του γεγονότος εκ μέρους της Δ/νσης (όπως ισχυρίζονται οι μαθητές) αλλά και πολλούς ακόμα λόγους, διαμαρτύρονται, ενώ στο πλευρό τους στέκονται και οι γονείς τους, αφού τα αιτήματα των παιδιών είναι καθ΄όλα εύλογα και δίκαια.

Προέχει η ασφάλεια των παιδιών μας, κυρίως η σωματική, λένε γονείς στο Loutrakiblog.gr δηλώντας οργή για το περιστατικό βίας εκ μέρους του καθηγητή σε βάρος του 13χρονου μαθητή.
Οποιος δεν μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις στο σχολείο είναι ακατάλληλος καθηγητής, στην συγκεκριμένη περίπτωση απαράδεκτος και ζητούμε την απομάκρυνσή του από το σχολείο, λένε κάποιοι άλλοι γονείς.
Το αίτημα αυτό δηλώνεται και στην έγγραφη διαμαρτυρία των μαθητών. Διαμαρτύρονται επίσης γα την ανάρμοστη συμπεριφορά δύο καθηγητριών.

Τα παιδιά διαμηνύουν τη βαθιά οδύνη τους επίσης για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και στηλιτεύουν τους καθηγητές τους που την ημέρα του παγκορινθιακού συλλαλητηρίου δούλευαν και τους απαγόρευσαν κατά συνέπεια να συμμετάσχουν στην πορεία που έγινε στην Κόρινθο.

Αναμένεται σε λίγη ώρα συνάντηση του Διευθυντή του Γυμνασίου με αντιπροσωπεία γονέων και μαθητών.»

έλεγε τότε το ρεπορτάζ Κατάληψη στο Γυμνάσιο Λουτρακίου 

Aυτό ήταν το μήνυμα των μαθητών του Γυμνασίου στην περσινή κατάληψη για τη συμπεριφορά ορισμένων καθηγητών.

«Το μέλλον αυτής της κοινωνίας είμαστε εμείς, όμως περιμένουμε παραδείγματα από εσάς και κίνητρα να εξελιχθούμε.» έγραψαν πέρισυ οι μαθητές, σαφώς για άλλα πράγματα όπως συμπεριφορές και χαρακτήρες..

Ξέρουμε ότι ο καυστήρας αντικαταστάθηκε το Μάιο από τον προηγούμενο διευθυντή, ότι ο καυστήρας δεν είναι καν σε λειτουργία ακόμα αφού ο καιρός είναι καλός. Θα ρωτούσαμε όμως και μηχανολόγο αλλά και συντηρητή και θα μας έλεγαν αν τα καλώδια που έδειξε μπορούν να προκαλέσουν «έκρηξη» !!!!!

Για τη μόνωση της ταράτσας είχαμε ενημέρωση με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου

«Υπάρχει πρόβλημα σε δύο αίθουσες εκ των τριών, πάνω από τα γραφεία των καθηγητών οι οποίες μπάζουν νερά. Θα γίνει μόνωση σε όλη την ταράτσα δηλαδή και στις 3 αίθουσες, επισκευή ταβανιών εσωτερικά των αιθουσών, αντικατάσταση των λαμπτήρων.»

Για το μοναδικό θέμα που όλοι έχουν δίκιο, αλλά δεν είναι πιο ευαίσθητος ο νέος γυμνασιάρχης από όλους τους υπόλοιπους, είναι το γυμναστήριο που είναι αφημένο. Η απάντηση που δίνει η Υπηρεσία είναι ότι «οι δήμοι δεν μπορούν να καλύψουν με ιδίους πόρους τα κτιριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων. Στο γυμναστήριο μπορούμε να κάνουμε μικρές παρεμβάσεις  »

Ηθελε προφανώς να δημιουργήσει «ντόρο» και το κατάφερε πρόσκαιρα ο κ. Γυμνασιάρχης αλλά δυστυχώς για τον ίδιο έχει πλέον εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Ρωτάμε λοιπόν δημόσια : 

Γιατί θέλησε να δημοσιοποιήσει το θέμα επιλεκτικά; Γιατί μας απέφυγε απροκάλυπτα;

Eίναι αλήθεια ότι έχει υπάρξει ΕΔΕ εις βάρος του και ποιος ο λόγος της καταγγελίας;

Είναι αλήθεια ότι ήθελε να σταματήσει δράση στο σχολείο, ώστε να βαφτεί η πρόσοψη του γυμναστηρίου, το οποίο έχει συμπεριληφθεί ως δωρεά από τη MOTOR OIL στο πλαίσιο δράσεων με την γραφιστική ομάδα της Urban Act;;

Ποιο σκοπό θα εξυπηρετούσε η ματαίωση της δράσης στο σχολείο;

Ο Αντιδήμαρχος Σάκης Παπαθανασίου, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Βθμιας Σχολικής Επιτροπής, έδωσε απαντήσεις στις καταγγελίες του Γυμνασιάρχη Λουτρακίου κ. Γιώργου Νανόπουλου, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη συμπεριφορά του και τις ενέργειές του, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Πριν το Πάσχα πέρισυ, έγινε μια κατάληψη στο Γυμνάσιο Λουτρακίου. Ο λόγος της κατάληψης ήταν καθαρά ότι ένας καθηγητής έσπρωξε το θρανίο και χτύπησε ένα παιδί. Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος της κατάληψης.

Πήγα αμέσως στο σχολείο, μίλησα με το διευθυντή και τους μαθητές του 15μελούς και τους είπα ότι θα το δούμε το θέμα. Τα παιδιά για τους δικούς τους λόγους, που δεν ήθελαν να κάνουν  μάθημα, μιλούσαν για ακραίες συμπεριφορές. Αφού λοιπόν ο Δειυθυντής, τότε, ο κ. Βουζουνιαράκης, είχε τον έλεγχο της κατάστασης, προς τιμήν  του, τα παιδιά άρχισαν να λένε για άλλα θέματα, όπως τα κτιριακά κλπ. Ο λόγος όμως ήταν ξεκάθαρος γιατί τα παιδιά δεν ήθελαν να κάνουν μάθημα. Θυμάμαι πάρα πάρα πολυ καλά, ήμουνα εκεί.

Αφού δεν έγινε το δικό τους, να επιπλήξουν άμεσα τον καθηγητή και να φύγει, έθεσαν όλα τα υπόλοιπα θέματα. Τους είπα ότι κάποια λύνονται και κάποια όχι άμεσα. Κάποια πράγματα που μπορούσαμε να τα υποσχεθούμε είπαμε ναι, κάποια άλλα είπαμε να τα κανουμε αργότερα. Τελείωσε η κατάληψη, αλλάξαμε τις σπασμένες κλειδαριές θυμάμαι, πόμολα, τζάμια, κλπ. Η επόμενη κίνηση ήταν να προχωρήσουμε με την Τεχνική Υπηρεσία το θέμα του Γυμναστηρίου και των δύο αιθουσών που έμπαζαν νερά. Η τεχνική Υπηρεσία είπε ότι δεν μπορούν να γίνουν άμεσα και επικοινώνησα αμέσως με τον κ. Βουζουνιαράκη λέγοντας του, κύριε Διευθυντά, θα τα φτιαξουμε, αλλά όχι άμεσα, όμως εγγυώμαι ότι θα γίνουν, δεν ξέρω αν μπορέσει η Υπηρεσία λόγω φόρτου εργασίας να γίνει Ιούνιο, Ιούλιο, Αυγουστο. Τελικά γίνεται 3 μήνες μετά, Νοέμβριο.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Γυμνασιάρχη, έστειλε ένα έγγραφο. Την επόμενη μέρα πάω πάνω και του λέω στείλατε ένα έγγραφο κ. Διευθυντά. Μου είπε ότι θέλει να βάψει το σχολείο από την αρχη, να κλείσω ένα τοίχο στην πίσω πλευρά, δύο προσβάσεις για τα παιδιά που δεν μπορούν να ανέβουν, μου είπε για τα φώτα τα εσωτερικά, για αποψίλωση του εξωτερικού χώρου. Και ξεκινάμε.

Πάμε παίρνουμε χρώματα και ξεκινάμε το βάψιμο από τον κάτω όροφο. Καναμε αποψίλωση, καθαρίσαμε. Κλείσαμε τον πίσω τοίχο του Γυμναστηρίου 4Χ3 που ηθελε για να μην έχουν πρόσβαση τα παιδιά, φτιάξαμε τις δύο προσβάσεις που ήθελε, έστειλα τους ηλεκτρολόγους, αλλάξαμε πάνω από 40-50 λάμπες και ότι άλλο ζήτησε.

Για τον καυστήρα, που ειπώθηκε ότι ειπώθηκε, αντικαταστάθηκε πριν μία εβδομάδα. Ο εξωτερικός ηλεκτρολόγος ο κ. Τέλης Λειβαδίτης με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον καυστήρα.

Αυτό που έχω να πω ότι μπάινει και ο εργολάβος να φτιάξουε όσα έχουμε επισημάνει και που μας είπε και ο Διευθυντής. Στο Γυμναστήριο επίσης έχω άλλάξει επανειλλημμένα τα τζάμια. Στην πρώτη συνάντηση με το Διευθυντή μου ζήτησε να αλλαχθούν δέκα τζάμια στο Βόρειο τομέα τα οποία αλλάξαμε. Κάθε χρόνο βάφουμε, δεν υπάρχει χρόνος που δεν έχουμε βάψει.

Ειπωθηκαν πράγματα τα οποία δεν είναι αλήθειες. Που δεν έπρεπε να ειπωθούν. Ο πίσω χώρος του Γυμνασίου που άνοιξε στο δημοσιογράφο να γράψει με την κάμερα, είναι κλειδωμένος, δεν είναι προσβάσιμος στα παιδιά. Και όμως, εκείνος άνοιξε για να πάει ο δημοσιογράφος από πίσω να τραβήξει βίντεο.

Είμαι υποχρεωμενος να φυλάξω το σχολείο μου, το σχολείο μας και τη σχολική κοινότητα.

Θεωρώ ότι αυτό που έγινε δεν ήταν σωστό, δεν θα μιλήσω τώρα, θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ, να τελειώσουμε μες στο Νοέμβριο το πρόβλημα με τις αίθουσες και εδώ είμαστε να δούμε ποιος είχε δίκιο και ποιος είχε άδικο.

Δε μπορεί μία Κίκερα να ευχαριστεί το δήμο και το δήμαρχο για 5 χρόνια στο Γυμνάσιο, με χώρο πολιτιστικό, τι ναπω και τι δεν κάναμε σε αυτό το σχολείο, δεύτερη φορά σε δύο χρόνια αλλάξαμε τις τουαλέτες και μαθαινω ότι η μια τουαλέτα, σε ώρα μαθημάτων κάτι έγινε και χάλασε..

Προβλήμτα στα σχολεία δεν υπήρχαν ποτέ, κτιριακά ναι, αλλά όχι άλλα. Το πρόβλημα στο Γυμνάσιο ξεκίνησε πέρισυ το Μάρτιο, δεν υπήρχαν προβλήματα για να με δείξουν εμενα με το δάχτυλο. Δεν το επέτρεψα ποτέ όσα χρόνια ήμουνα πρόεδρος.

Πάντα ήμουν δίπλα στα σχολεία. Αυτό ήταν ανέντιμο εκ μέρους του, γιατι εδώ είμαστε μια κοινωνία, τόσα χρόνια δε μας ξεφτίλισε κανένας από όλους όσους έχουν έρθει. Δεν ξεφτιλιστήκαμε όμως, κάποιο άλλο θέμα υπάρχει, εδώ είμαστε θα το δούμε. Δεν έχω να πώ κάτι άλλο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΚΑΛΟΓΛΟΥ

Σε ετοιμότητα το Πυροσβεστικό Σώμα για την επερχόμενη κακοκαιρία

Αρχαία Ολυμπία: Ξεκινά η ασφαλτόστρωση του δρόμου ”ταβέρνα Κρυόβρυσης-Ζωοδότης”