peloponnhsostv.gr
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλαμάτα: Ενστάσεις του Δημάρχου Θ. Βασιλόπουλου για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Dhmarxos De Lim2 1024x576
Κοινοποίηση

Τις ενστάσεις του για τις διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που προβλέπει συγχώνευση των ΔΕΥΑ και δημιουργία μεγαλύτερων επιχειρήσεων που θα καλύπτουν ευρύτερες περιοχές εξέφρασε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε ως «άδικη» για τον Δήμο Καλαμάτας μια τέτοια εξέλιξη, καθώς η ΔΕΥΑ Καλαμάτας είναι μια υγιής Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης με αποθεματικό 9 εκατομμύρια ευρώ, που με χρηστή διοίκηση έχει καταφέρει να δώσει σπουδαίο έργο, ενώ για το 2024 έχει εγκριθεί τεχνικό πρόγραμμα ύψους σχεδόν 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλόπουλος, ανέφερε: «Η ΔΕΥΑ Καλαμάτας είναι μια επιχείρηση η οποία έχει αποθεματικό περίπου 9 εκατομμύρια. Υπάρχουν άλλες ΔΕΥΑ που χρωστούν πάρα πολλά χρήματα, εκατομμύρια. Είναι πάρα πολύ άδικο, μια προσπάθεια που έχει γίνει εδώ στην Καλαμάτα, από τους δημότες, από την καλή και ορθή διαχείριση να ενσωματωθεί με ζημιές και ελλείμματα που έχουν άλλες ΔΕΥΑ. Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να παραμείνει η ΔΕΥΑ Καλαμάτας όπως είναι, αυτόνομη, και να μπορεί να συνεχίσει να επιτελεί το σπουδαίο έργο που επιτελεί. Μην ξεχνάμε ότι φέτος, για το 2024, εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΚ που είναι 49.800.000 ευρώ”.

Tην ίδια στιγμή, στη στάση εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης. (‎Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.) για την Τετάρτη 6/12/2023 από τις 11 πρωί μέχρι το τέλος της εργασίας, συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας. Την ώρα της στάσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

ΠΗΓΗ: ERTnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πάτρα: Στους δρόμους σήμερα ελεύθεροι επαγγελματίες για το Φορολογικό – Συγκέντρωση και πορεία

Ά. Συρίγος στο Πρώτο: Η Τουρκία προσπαθεί να ξεχωρίσει τη σχέση Ελλάδας-Τουρκίας από το Κυπριακό

«Προλαβαίνουμε;» στην Πάτρα 20 και 21 Οκτωβρίου