peloponnhsostv.gr
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΝ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Η Πελοπόννησος ως Παγκόσμιο Κέντρο του Ολυμπισμού και της Προόδου στη Μεσσηνία κατά την 144η Σύνοδο της ΔΟΕ

Eb189f7e0ff07beec74f946afe24926a
Κοινοποίηση

Δημήτρης Πτωχός: Η Πελοπόννησος ως Παγκόσμιο Σημείο Αναφοράς για τον Ολυμπισμό

Ο Δημήτρης Πτωχός, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), τόνισε τη σημασία της Πελοποννήσου ως παγκόσμιου σημείου αναφοράς για τον Ολυμπισμό και την πρόοδο κατά τη διάρκεια των εργασιών της 144ης Συνόδου της ΔΟΕ, που πραγματοποιήθηκαν στη Μεσσηνία. Η ομιλία του επικεντρώθηκε στην πλούσια ιστορία της περιοχής και την επίδρασή της στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Πτωχός υπογράμμισε την ανάγκη να αναγνωριστεί η Πελοπόννησος όχι μόνο ως τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και ως πηγή έμπνευσης και προόδου για όλα τα έθνη. Αναφέρθηκε στους αρχαίους αγώνες που ξεκίνησαν το 776 π.Χ. και τη διαρκή κληρονομιά που άφησαν στην ανθρωπότητα, τονίζοντας ότι οι αξίες του αθλητισμού, όπως η φιλία, η ειρήνη και ο σεβασμός, παραμένουν επίκαιρες.

Η 144η Σύνοδος της ΔΟΕ, που πραγματοποιείται στη Μεσσηνία, συγκέντρωσε πλήθος από κορυφαίους παράγοντες του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην εκδήλωση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το μέλλον του Ολυμπισμού, όπως η βιωσιμότητα των αγώνων και οι τεχνολογικές εξελίξεις που επηρεάζουν τον αθλητισμό.

Ο Δημήτρης Πτωχός επεσήμανε επίσης τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ κρατών και οργανισμών για την προώθηση των αξιών του Ολυμπισμού. Τόνισε ότι η Πελοπόννησος μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και εθνοτήτων, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και την αλληλοκατανόηση μέσω του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτής της Συνόδου, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την επιθυμία τους να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες δράσεις που θα ενισχύσουν την παρουσία της Πελοποννήσου στον παγκόσμιο χάρτη των Ολυμπιακών Αγώνων και θα προάγουν τον πολιτισμό και την κληρονομιά της περιοχής. Η πρόκληση, σύμφωνα με τον κ. Πτωχό, είναι να διατηρήσουν οι νέες γενιές ζωντανές αυτές τις αξίες και να ενσωματώσουν τον Ολυμπισμό στη σύγχρονη κοινωνία.

Η εκδήλωση στη Μεσσηνία αναδεικνύει τη δέσμευση της ΔΟΕ να προάγει τον αθλητισμό παγκοσμίως και να προωθήσει τις αξίες του Ολυμπισμού, δουλεύοντας από κοινού με όλες τις χώρες για την επίτευξη αυτού του στόχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΥΠΑ: Προσλήψεις 500 ατόμων με αναπηρία στους Δήμους – Συνεχείς αιτήσεις για επιδότηση 75% για 18 μήνες

Η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Ιστορίες από το Γυμνάσιο Αρρένων Σπάρτης: Η γεύση του μιλφέιγ