peloponnhsostv.gr
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τσουρέκι: Η Απλούστερη Συνταγή για το Πατροπαράδοτο Πασχαλινό Γλύκισμα

9868067bf24044b77729ed8bf6e26fd2 no watermark
Κοινοποίηση

Τσουρέκι: Μια Εύκολη και Γρήγορη Συνταγή

Το τσουρέκι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των πασχαλινών παραδόσεων, και αυτή η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη παρέχει έναν εξαιρετικά απλό και γρήγορο τρόπο για να το ετοιμάσετε. Χωρίς να απαιτεί προζύμι και με λιγότερο χρόνο προετοιμασίας, η συγκεκριμένη εκδοχή είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν αυτό το παραδοσιακό έδεσμα χωρίς πολύ κόπο.

Υλικά για Τσουρέκι

Για να φτιάξετε το τσουρέκι σας, θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. γάλα πλήρες
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • Ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 550 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 14 γρ. ξηρή μαγιά
  • 4,5 γρ. μαχλέπι
  • 1,5 γρ. μαστίχα
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκο, αυγού αραιωμένο με 1 κ.σ. γάλα
  • 30 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • Σπορέλαιο, για το άλειμμα

Διαδικασία Εκτέλεσης

Για να προετοιμάσετε το τσουρέκι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ρίξτε στον κάδο του μίξερ το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, το μαχλέπι και τη μαστίχα.
  • Κόψτε το βούτυρο σε κύβους και προσθέστε το στον κάδο.
  • Χτυπήστε με τον γάτζο σε μέτρια ταχύτητα για 15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
  • Αλείψτε τα χέρια σας με σπορέλαιο και πλάστε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα.
  • Αλείψτε με σπορέλαιο ένα μπολ και τοποθετήστε μέσα τη ζύμη.
  • Καλύψτε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 1 ώρα, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Πλάστε ξανά τη ζύμη και κόψτε την στη μέση. Πλάστε το κάθε κομμάτι σε μακρόστενο σχήμα και κόψτε το σε 3 ίσα κομμάτια.
  • Ανοίξτε τα κομμάτια σε φυτίλια μήκους 30-35 εκ.
  • Τοποθετήστε τρία φυτίλια κάθετα μπροστά σας και συνδέστε τις πάνω άκρες. Δημιουργήστε μια πλεξούδα και γυρίστε τις κάτω άκρες προς τα μέσα.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία για το δεύτερο τσουρέκι.
  • Αλείψτε ένα ορθογώνιο ταψί (28×36 εκ.) με σπορέλαιο και τοποθετήστε τα τσουρέκια.
  • Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τα σε ζεστό μέρος για 1-1.5 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Αλείψτε τα τσουρέκια με τον κρόκο και πασπαλίστε με τα φιλέ αμυγδάλου.
  • Ψήστε για 25-30 λεπτά στην πάνω σχάρα, προσέχοντας να μην ανοίξετε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Αφαιρέστε από τον φούρνο και σερβίρετε.

Αυτή η νόστιμη και εύκολη συνταγή για τσουρέκι υπόσχεται να γίνει η αγαπημένη σας για κάθε Πάσχα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αντίθεση Καμπόσου στη Συνένωση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΝΕΡΓΗ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Oμάδα Σύνταξης Α

Γερουλάνος: Η Πολιτική Στρατηγική για την Ενίσχυση της Εμπιστοσύνης στους Πολίτες

admin