peloponnhsostv.gr
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Η ανάγκη για πραγματική σύνδεση στη ψηφιακή εποχή χωρίς περιορισμούς από τα like

309eb19ae34938153d6b2acb5d5bb044
Κοινοποίηση

Η Σημασία της Ψηφιακής Ταυτότητας και η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Στη διάρκεια μιας πρόσφατης εκδήλωσης, η δρ Αιμιλία Δουκέλη, αστυνόμος α’ και τμηματάρχης στο Τμήμα Καινοτόμων Δράσεων και Στρατηγικής της Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ανέδειξε την κρίσιμη σημασία της διαχείρισης της ψηφιακής μας ταυτότητας. Στην ομιλία της, τόνισε ότι το διαδίκτυο είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο αλληλεπίδρασης για περισσότερους από πέντε δισεκατομμύρια ανθρώπους, και επισήμανε ότι οι αναρτήσεις μας θα πρέπει πάντοτε να αντιπροσωπεύουν την πραγματική μας ταυτότητα.

Ιδιαίτερα για τους εφήβους που διαθέτουν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κυρία Δουκέλη προειδοποίησε πως είναι απαραίτητο να διαφυλάσσουν τα στοιχεία ασφαλείας τους, όπως τα κλειδιά του σπιτιού τους. Όπως είπε, «δεν πρέπει να αποκαλύπτουν τα κλειδιά των λογαριασμών τους σε κανέναν».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η δρ Δουκέλη εστίασε και σε ζητήματα που αφορούν την διαδικτυακή αποπλάνηση ανηλίκων, ψευδών προφίλ και άλλες επικίνδυνες πρακτικές όπως το grooming, το sexting και οι διαδικτυακές προκλήσεις. Υπογράμμισε την ανάγκη οι γονείς να επιβλέπουν και να συνοδεύουν τα παιδιά τους στη διαδικτυακή τους δραστηριότητα, ώστε να τα προστατεύσουν από τους κινδύνους που απειλούν την ασφάλειά τους στο διαδίκτυο.

Η Προστασία των Εφήβων στο Ψηφιακό Περιβάλλον

«Για τους εφήβους, ο εχθρός βρίσκεται ουσιαστικά στο κλειστό δωμάτιό τους», ανέφερε η δρ Δουκέλη, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προσοχής στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη μαθητή του β’ λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών, Δωριάννα Κονιδάρη, σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου και τις μαθητικές κοινότητες. Η Δωριάννα ανέφερε ότι το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει «ευλογία και κατάρα», καλώντας τους εφήβους να ακολουθήσουν μια σωστή προσέγγιση, ώστε να επωφεληθούν από τις δυνατότητες που προσφέρει.

Η Δωριάννα επίσης έκανε αναφορά στην τηλεοπτική σειρά «Adolescence», επισημαίνοντας ότι η αλόγιστη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στην ψυχολογία και την ανάπτυξη των νέων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν σπουδαίοι άνθρωποι από τον ακαδημαϊκό χώρο, όπως ο πρέζιντεντ καθηγητής Σπύρος Πολλάλης, ο ακαδημαϊκός Κώστας Συνολάκης, καθώς και διευθυντικά στελέχη του Κολλεγίου Αθηνών. Ο κύριος Κωνσταντόπουλος, σε αναφορά του στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κολλεγίου Αθηνών, τόνισε ότι το σχολείο παραμένει φάρος παιδείας και αριστείας, συνδυάζοντας παράδοση και καινοτομία.

Η εκδήλωση αυτή επεσήμανε την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, προκειμένου οι νέοι να μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρουν οι ψηφιακές πλατφόρμες, χωρίς να διακυβεύεται η προσωπική τους ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

19 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στην ΕΠΣ Αρκαδίας

Κατανόηση της Λεπτοσπείρωσης: Συμπτώματα, Θεραπεία και Πρόληψη

admin

Νέα Γενιά Πελοποννήσου: Ραντεβού στην Καλαμάτα με το Περιφερειακό Συμβούλιο Νέων