2η Συνέλευση για το Νερό στην Αργολίδα
Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας, στο Άργος, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Μαΐου στις 19:30, η 2η Συνέλευση για το Νερό.
Αυτή η συνέλευση έρχεται σε μία κρίσιμη καμπή, καθώς πλησιάζει η νέα αρδευτική περίοδος του 2025. Ο κύριος στόχος της συνάντησης είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις παρεμβάσεις και τις συναντήσεις της Επιτροπής, οι απαντήσεις που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα, καθώς και η λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.
Η συνέλευση θα ξεκινήσει με μια λεπτομερή παρουσίαση των παρεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, παρέχοντας στους παρευρισκόμενους μια σαφή εικόνα της υπάρχουσας κατάστασης. Η ενημέρωση αυτή θα ακολουθηθεί από επιμέρους τοποθετήσεις πάνω σε σημαντικά ζητήματα, όπως ο Τεχνητός Εμπλουτισμός, η κατάσταση του ΓΟΕΒ (Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων) καθώς και οι προκλήσεις σχετικά με το κόστος άρδευσης και την ποιότητα του νερού.
Μια ιδιαίτερη παρέμβαση θα γίνει από την Άννα Δασκαλάκη, Πρόεδρο της Δ.Ε. ΓΕΩΤΕΕ Παραρτήματος Κρήτης, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: “Ανώνυμες εταιρίες στη διαχείριση του νερού; Απόψεις και προβληματισμοί από την Κρήτη.” Η προσφορά της στην επιτροπή είναι πολύτιμη, καθώς φέρνει εμπειρία και γνώση από τη διαχείριση του νερού στην Κρήτη, μία περιοχή με ιδιαίτερες προκλήσεις στον τομέα αυτό.
Στην εκδήλωση θα παραστεί επίσης ο Βασίλης Ζόραπας, Προϊστάμενος του Τμήματος Υδρογεωλογίας – Υδρολογίας του ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ). Η συμμετοχή του θα προσφέρει μια επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη και θα συμβάλει στη συζήτηση για τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης του νερού.
Η συνέλευση θα ολοκληρωθεί με παρεμβάσεις από τους παρευρισκομένους, στους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους. Επιπλέον, θα καθοριστούν οι στρατηγικές προγραμματισμού για τις επόμενες δράσεις, εστιάζοντας στην αποτελεσματικότητα και την αειφορία στη διαχείριση του νερού.
Η επιτροπή φορέων και πολιτών για τη σωστή διαχείριση του νερού στην Αργολίδα υπογραμμίζει ότι “Η συμμετοχή όσων ασχολούνται και αγωνιούν για την παραγωγή είναι σημαντική! Είναι απαραίτητο να συζητήσουμε για τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν στο αρδευτικό νερό και να διεκδικήσουμε την καλύτερη αξιοποίηση αυτού του τόσο πολύτιμου και αναγκαίου πόρου.”