peloponnhsostv.gr
Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα Στρατηγική Πολιτιστικής Ανάπτυξης για το Ιστορικό Μουσείο Κορίνθου με Χρηματοδότηση 950.000 Ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

14e6d3270e29eb282e8c85ef26515789
Κοινοποίηση

Σύγχρονη αναβάθμιση του Ιστορικού Μουσείου Κορίνθου

Η πρόσφατη υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια προθηκών και εκθεσιακού εξοπλισμού στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με συνολικό προϋπολογισμό 951.180 ευρώ. Η σύμβαση υπογράφηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθηνάς Κόρκα.

Αυτό το έργο εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την αναβάθμιση και ανανέωση πολιτιστικών υποδομών σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Ο σκοπός του είναι να παραδώσει στο κοινό έναν ανανεωμένο χώρο που θα προσφέρει μια εκπαιδευτική και πολιτιστική εμπειρία υψηλής ποιότητας.

Θεσμική υποστήριξη και χρηματοδότηση

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Πελοποννήσου 2021–2027, διασφαλίζοντας τη θεσμική υποστήριξη και χρηματοδοτική σταθερότητα. Με την υλοποίηση της επανέκθεσης, το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου θα αποκτήσει σύγχρονες προθήκες, τεχνικό εξοπλισμό παρουσίασης, ειδικό φωτισμό, καθώς και αναβαθμισμένη μουσειολογική επιμέλεια. Αυτές οι βελτιώσεις θα προσφέρουν μια δυναμική και βιωματική εμπειρία στους επισκέπτες, ενισχύοντας παράλληλα τον εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και τουριστικό του ρόλο.

Συνεχιζόμενη ανάπτυξη και αναβάθμιση

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της κτιριολογικής και ηλεκτρομηχανολογικής αναβάθμισης του μουσείου, ύψους 1.270.000 ευρώ, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί. Η προμήθεια του εκθεσιακού εξοπλισμού εντάχθηκε επίσης στο ΕΣΠΑ 2021–2027 και έχει πρόσφατα εγκριθεί από την Περιφερειακή Επιτροπή.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, δήλωσε ότι “το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου αποκτά ξανά τη θέση που του αξίζει, ως ζωντανός χώρος μνήμης, γνώσης και δημιουργίας για την τοπική κοινωνία, τη νέα γενιά και τον επισκέπτη”. Οι εργασίες αυτές προμηνύουν μια νέα εποχή για το μουσείο, ενισχύοντας την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και καθιστώντας την προσβάσιμη σε ευρύτερο κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Eurovision 2025 – Ο Δημήτρης Αλεξάκης αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από το φόρεμα της Klavdia και τα αρνητικά σχόλια

Μονεμβάσια: Αξιολόγηση της Επίσκεψης του Ιταλικού Σχολείου «Tito Livio» στο Πλαίσιο της Πιστοποίησης Erasmus+

Καλαμάτα: Ενημέρωση για Βιώσιμη Κινητικότητα και Ανακύκλωση Μπαταριών