Η Καίτη Γαρμπή μιλάει για την πορεία της στην ελληνική μουσική
Στην εκπομπή «Αστερόσκονη» του Νίκου Γρίτση, το βράδυ του Σαββάτου 24 Μαΐου, εμφανίστηκε η Καίτη Γαρμπή, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η διάσημη τραγουδίστρια αναφέρθηκε στην πολυάριθμη πορεία της, στις αξέχαστες συνεργασίες της, αλλά και σε άγνωστα κομμάτια της ζωής της που κάνουν την ιστορία της ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.
Η αλήθεια πίσω από την καλλιτεχνική ζωή
Μέσα από την παρουσία της στην εκπομπή, η Καίτη Γαρμπή δήλωσε: «Πολλοί καλλιτέχνες είμαστε ψεύτες και τον μπερδεύουμε τον κόσμο και μας πιστεύει.» Σχολιάζοντας τη σχέση της με το κοινό, επεσήμανε: «Ο κόσμος δεν έχασε την κρίση του, αλλά όταν τον τροφοδοτούμε με ψέματα, είναι φυσικό να οδηγηθεί σε αυταπάτες.» Επιπλέον, πρόσθεσε: «Ένας άνθρωπος της νύχτας μου είπε ότι είμαι πρόβατο. Στην αρχή νόμιζα ότι με προσβάλλει, αλλά τότε συνειδητοποίησα ότι εσείς είστε οι λύκοι.»
Η καλλιτέχνιδα τόνισε την επιθυμία της να παραμείνει αληθινή και να μην αλλάξει λόγω της δουλειάς της: «Μου αρέσει που μέσα σε αυτή τη δουλειά μένω καθαρή. Εγώ είμαι αυτή που είμαι και το καταλαβαίνει ο κόσμος. Κάποιοι όμως κρύβονται, είναι λύκοι και παρουσιάζονται ως πρόβατα.»
Η ελληνική μουσική παράδοση και η θέση της
Η Καίτη Γαρμπή εξέφρασε τον θαυμασμό της για δύο εμβληματικούς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής, τον Γιάννη Πάριο και τον Γιώργο Νταλάρα, χαρακτηρίζοντάς τους ως τον «πολιτιστικό μας θησαυρό». «Αγαπώ και εκτιμώ πολύ αυτούς τους καλλιτέχνες, όπως όλη η Ελλάδα. Θα μπορούσαν να σταθούν με τα τραγούδια τους σε ένα χώρο όπως το Ηρώδειο», δήλωσε. Παράλληλα, ανέφερε πως η προσέγγιση του νυχτερινού μαγαζιού στο Ηρώδειο δεν είναι η κατάλληλη.
«Δεν θα μπορούσα να πάω στο Ηρώδειο να πω το “Περασμένα Ξεχασμένα”. Θα σηκώνονταν τα μάρμαρα. Δεν θα το επέτρεπα στον εαυτό μου», υπογράμμισε η Καίτη Γαρμπή και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να ενορχηστρώσουμε τα τραγούδια μας με μια μεγάλη κλασική ορχήστρα, εάν θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Χρειαζόμαστε ένα άλλο concept για να έχουμε λόγο να μπούμε σε αυτούς τους χώρους.» Επίσης, κάλεσε τους καλλιτέχνες των νυχτερινών μαγαζιών να σκεφτούν εναλλακτικές τοποθεσίες, όπως το Καλλιμάρμαρο ή το Ολυμπιακό Στάδιο, αντί του Ηρωδείου, που θεωρεί αρχαιολογικό χώρο.