Ανοιχτή Πρόσκληση για Συμμετοχή Επιχειρήσεων στο Φεστιβάλ Φαγητού του National Geographic
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο National Geographic Traveller Food Festival 2025, μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις που συνδυάζουν τον τουρισμό με τη γαστρονομία. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 19 και 20 Ιουλίου 2025 και αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 40.000 επισκέπτες ετησίως. Αυτή η σημαντική εκδήλωση προσφέρεται ως ιδανική πλατφόρμα για την προβολή προορισμών που διαθέτουν ισχυρή τοπική ταυτότητα και γαστρονομική κληρονομιά.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι στην ευχάριστη θέση να υλοποιήσει τρεις θεματικές δράσεις οι οποίες αποσκοπούν στην προβολή τοπικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, που συμβάλλουν στη διάδοση της γαστρονομική παράδοσης της περιοχής:
Olive Oil Bar: Θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία επιλεγμένων ετικετών εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου από την Πελοπόννησο, σε συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις μοναδικές γεύσεις και τις θρεπτικές αξίες του ελαιολάδου της περιοχής.
Wine Bar: Σε αυτή τη δράση θα παρουσιαστούν επιλεγμένα πελοποννησιακά κρασιά, οργανωμένα και επιμελημένα από ειδικό γευσιγνώστη (DipWSET), εξασφαλίζοντας στους συμμετέχοντες μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας που θα τους εισαγάγει στον κόσμο των κρασιών της Πελοποννήσου.
Masterclass Τοπικής Γαστρονομίας: Πραγματοποιώντας μια ειδική παρουσίαση στο κεντρικό stage του φεστιβάλ, θα εστιαστεί στα παραδοσιακά τυριά και τα αρωματικά φυτά της Πελοποννήσου, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις διατροφικές συνήθειες και την πλούσια γαστρονομική παράδοση της περιοχής.
Η Περιφέρεια καλεί όλους τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Πελοπόννησο στον τομέα της γαστρονομίας να συμμετάσχουν στις παραπάνω δράσεις. Ο στόχος είναι η προώθηση της ποιότητας, της ταυτότητας και της εξαγωγικής δυναμικής των τοπικών προϊόντων σε ένα διεθνές κοινό που έχει υψηλές απαιτήσεις.
Κόστος Συμμετοχής και Προθεσμίες
Η συμμετοχή στις δράσεις έχει το εξής κόστος:
- Olive Oil Bar: 400€ + ΦΠΑ
- Wine Bar: 200€ + ΦΠΑ
- Masterclass τοπικής γαστρονομίας: 300€ + ΦΠΑ
Η προθεσμία υποβολής συμμετοχής είναι η Τρίτη 17 Ιουνίου 2025, ενώ η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης προϊόντων είναι η 19 Ιουνίου 2025.
Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε στις παρακάτω διευθύνσεις:
Τηλέφωνο: 27313 63250
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η δράση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, η οποία αποτελεί κεντρικό πυλώνα του τουριστικού προφίλ της περιοχής.